Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för H&M-bygget

/
  • Den här utbyggnaden vill åtminstone inte en man se, han har nu fått förlängd tid för att förbättra sina argument för att stoppa bygget.

Länsstyrelsen ger den man som vill stoppa ombyggnationen av Combigallerian mer tid att utveckla sina argument.

Annons

Den man som överklagade detaljplanen och bygglovet för den nya Combigallerian till länsstyrelsen har beviljats mer tid för att utveckla grunderna för överklagandet. Mannen har fått anstånd till den sista april. Enligt länsstyrelsens jurist Caroline Näslund är det inget underligt med det.

- Det är en bedömning från fall till fall. Om det finns särskilda skäl kan vi sätta stopp, men här fanns ingen anledning att avböja, säger hon.

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) skrev ett brev till länsstyrelsen där han menade att tid nog har funnits under processen att lämna synpunkter och att begäran om anstånd därför skulle avslås. Den uppfattningen delas alltså inte av Länsstyrelsen.

Sven-Erik Lindestam är besviken över länsstyrelsens beslut.

Nu tror inte Sven-Erik Lindestam att den extra tiden från fjärde april till den sista april kommer att påverka processen nämnvärt. Enligt Caroline Näslund på länsstyrelsen löper handläggningstiden från den dag ärendet kom in till dem . Den utökade tiden för att utveckla grunderna för överklagandet sker samtidigt som ärendet vilar, vilket det kan göra i flera veckor.

Hur lång handläggningstiden blir kan inte Caroline Näslund svara på, men normalt tar ett ärende fyra månader. Så lång tid tror hon inte att det tar den här gången. Ärendet prioriteras efter önskemål från Söderhamns kommun.

Mer läsning

Annons