Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badföreningen andas optimism inför besked

Ljusnebadet är i behov av renovering och bollen ligger hos kommunstyrelsen. Besked väntas i april.
– Vi har lite hopp om att kunna ordna det, säger Vincent Rydell efter Ljusneparkens badförenings årsmöte på tisdagen.

Annons

Redan i september lämnade badföreningen in en lista till kommunens kultur- och samhällsutvecklingsnämnd, KUS, med tio-tolv punkter där badet behöver rustas upp. Bland annat läckande rör, trasiga pumpar, dåliga filter och slitna omklädningsutrymmen. KUS baxade upp ärendet och lade det på kommunstyrelsens bord. Där tas det upp i början av april.

– Vi har berättat att vi nått vägs ände, säger Vincent Rydell.

Hoppet ställs nu till att kommunstyrelsen är villig att stå för renoveringskostnader utöver de 250 000 kronor föreningen årligen får i driftsbidrag för badet. Renoveringen kan ske i etapper, men Rydell menar att något måste göras. På tisdagens möte beslutade badföreningen att kalla till ett nytt eget möte för att ta ställning till det besked som kommer i början av april.

– Gör de inget kan vi inte driva badet vidare. Allt kanske inte måste ske på en gång men det måste vara i ett skick som fungerar, säger Rydell.

Förra säsongen hade badet runt 10 000 besökare. Utöver det kommunala driftsbidraget på 250 000, som föreningen försökt omförhandla, så säkras driften av 136 000 kronor från entréintäkter, cirka 20 000 i medlemsavgifter och 16 000 i utarrendering av kiosken. Det som främst kostar är el, vatten, uppvärmning och kemikalier. En renovering ryms inte i dagens driftsbudget och klockan klämtar. Trots att ödestimman närmar sig rapporterar Vincent Rydell om ett optimistiskt årsmöte.

– Det andas lite hopp. Vi har fått lite indikationer på att kommunstyrelsen är intresserat av att hålla igång badet.

Mer läsning

Annons