Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelsson bygger ut sitt bärföretag

/

Bo Axelsson har köpt Brändts Åkeris tidigare lokaler, samtidigt har han förvärvat den tomt intill Lidl där han har bäruppköpningen i dag.

Annons

I två säsonger har Bo Axelsson köpt upp bär vid fastigheten intill Lidl. Men det har varit trångt. Med ett trettiotal egna bilar och alla som kommer dit har det ofta uppstått trafikmässiga problem som vare sig gynnat honom eller Lidl.

Nu har han köpt Brändts Åkeris lokaler som blev lediga efter konkursen i augusti. Förutom fastigheten får han tillgång till 8 000 kvadratmeter markyta.

- Egentligen är det här ett trevligt problem, företaget har helt enkelt vuxit, säger Bo Axelsson.

Den nuvarande tomten har han också förvärvat och där kommer själva uppköpningen av bär att finnas kvar.

Under bärsäsongen har han runt 30 säsongsanställda och även om inte Blommor och bär ligger i topp omsättningsmässigt, så återfinns företaget i den översta toppen i bärbranschen när det handlar om volym.

Ett dilemma är att en del som kommer resande från andra länder skräpar ner och stjäl. Det problemet har funnits i Söderhamn och finns på flera andra platser i landet.

Bo Axelsson säger att han förstår att folk blir upprörda och att man måste försöka hitta en lösning. Men det är inte bäruppköparnas sak att anställa och betala sociala avgifter för de utländska bärplockarna. De köper inga tjänster utan varor, menar han.

Mer läsning

Annons