Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslag igen för Nadines familj

De nya skälen räckte inte för att ge Nadine och hennes föräldrar uppehållstillstånd i Sverige. Men advokaten Tryggve Emstedt är ändå försiktigt hoppfull.

Annons

Den långdragna historien upprepar sig för Bergviksfamiljen. Åttaåriga Nadine och hennes föräldrar fick ytterligare ett avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige. Enligt familjens advokat Tryggve Emstedt var Migrationsverkets motivering mycket kortfattad och avslaget berodde på bristen på nya omständigheter.

– Men jag anser att vi hade starka och nya skäl. Flickan mår mycket sämre nu än för ett halvår sedan, och socialtjänsten har skickat in flera så kallade orosrapporter. Det tog vi upp i vår ansökan, säger Tryggve Emstedt.

Föräldrarna flydde till Sverige från Algeriet för nio år sedan och Nadine föddes i Sverige. Sedan dess har familjen fått avslag varje gång de har ansökt om uppehållstillstånd. Av rädsla för att bli utvisade så levde familjen gömd under en period.

Men trots det nya avslaget är Tryggve Emstedt ändå hoppfull inför framtiden för familjen.

– Det är bara att fortsätta att samla ännu mer argument. Det har hänt i andra fall att jag gjort ungefär tio ansökningar innan ett uppehållstillstånd har gått igenom. Så jag hyser hopp, säger han.

Som exempel på nya omständigheter som skulle kunna avgöra ärendet nämner han föräldrarnas hälsotillstånd, om någon av dem får ett jobb i Sverige eller om Nadines hälsotillstånd förändras till det sämre.

– Men jag tror att det kommer hända något i september eller oktober när riksdagen kommer i gång. Det bästa skulle vara politiska förändringar i det här fallet, säger han.

Läs också:

Nadine vill stanna i Sverige

Så resonerar Migrationsverket

De vill demonstrera för Nadine

"Vi vill att Nadine ska stanna"

Negativt besked för Nadines familj

Lindestam vill rädda Nadine

TV: Många demonstrerade för Nadine

Här svarar Migrationsverket

Migrationsministerns svar om Nadine

Nytt försök för Nadines familj

Mer läsning

Annons