Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande väntar lanthandel

/
  • Torgny Stålberg, som själv jobbat i butiken, är inte glad över att det ska behöva bli så här. Han tror inte att det öppnar någon ny lanthandel i byn om den här stänger.
  • Robin Leinonen brukar träffa kompisar vid butiken, han tycker att det är en bra samlingsplats.
  • Therese Åslund passar på att handla i Stråtjära när hon hälsar på mamma. Hon och Dennis Söder tycker att det är bedrövligt om affären måste stänga.
  • Ann-Britt Wikström handlar all mat i Stråtjära, precis som hon alltid gjort.

Ica i Stråtjära hotas fortfarande av nedläggning.
Men det tidigare dödläget har lättat något och engagerade bybor hoppas och tror på en lösning.

Annons

Det är många i Stråtjära med omnejd som kommer att sakna affären om den försvinner. Och ingen tror att det blir någon ny om den väl stänger.

Ann-Britt Wikström handlar alltid sin mat här. Det spelar ingen roll om hon är i Söderhamn, maten köper hon i Stråtjära.

- Hela byn dör om de lägger ner, säger hon och ställer in matkassarna i bilen.

Kunder och boende är eniga - affären måste bli kvar.

Butiksägare Gudrun Eriksson, som drivit butiken i tre år, och förra handlaren och fastighetsägare Mats Hagberg är också överens, även de vill ha butiken kvar. Men något nytt avtal är ännu inte påskrivet.

- Jag har börjat avveckla butiken, men befolkningen i byn har börjat agera. Jag har tagit ett kliv tillbaka, men mer än så vill jag inte säga, säger Gudrun Eriksson.

Olle Sundin, boende i Stråtjära, bekräftar att byborna haft kontakt med Gudrun Eriksson och Mats Hagberg. Några konkreta förslag eller lösningar har de inte kommit fram till. Men om inte parterna kommer överens de närmsta veckorna tvingas butiken stänga

Det förs förhandlingar för att rädda butiken, och försiktigt positiva röster hörs. Men ingen vill avslöja hur en eventuell lösning skulle kunna se ut.

Mer läsning

Annons