Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för stöld och häleri

En stor mängd saker som antas vara stöldgods hittades hemma hos en man i Söderhamn. Nu åtalas han för häleri, stöld samt snatteri.

Annons

I april i år ska mannen ha tagit sig in i flera förråd på Ringvägen i Söderhamn. Därifrån ska han ha stulit en mängd saker, bland annat modellflygplan, modellhelikopter, tangentbord och grafikkort. För detta åtalas den 28-årige mannen för stöld. Han säger själv att han helt saknar minnen från händelsen.

Polisen har även hittat och beslagtagit en mängd saker hos mannen som med största sannolikhet är stöldgods från andra inbrott. Det är bland annat fiskeutrustning, motorsåg, gevärssikte, kommunikationsradio, verktyg, symaskin, kameror, klockor, ficklampor, tryckluftsutrustning och GPS.

För detta åtalas mannen nu för häleri.

Han åtalas även för två fall av snatteri. Det var i januari i år som han från två olika matbutiker i Söderhamn stal varor till ett mindre värde.

Kammaråklagare Peter Olofsson yrkar på att 28-åringen ska förklaras häktad på sannolika skäl misstänkt för samtliga brott. Mannen friges villkorligt från ett annat fängelsestraff den 8 juli.

Mer läsning

Annons