Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för medhjälp och försök till mord

I maj knivskars en man i Ljusne svårt i buken. Nu åtalas en man och en kvinna för försök till mord och medhjälp till försök till mord.

Annons

Det var den 22 maj som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Stationsvägen i Ljusne efter att en man ska ha blivit knivskuren och fått en skada i buken.

Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till Gävle sjukhus för vård och var så pass allvarligt skadad att han fick hållas nedsövd. Två personer, en 28-årig man och en 21-årig kvinna, anhölls och häktades den 26 maj på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Under häktningsförhandlingarna nekade de två misstänkta till brott och bestred häktningen.

28-åringen har sedan dess suttit frihetsberövad, men 21-åringen har försatts på fri fot.

Nu på tisdagen kom åtalet mot den misstänkta mannen och kvinnan. Åtalet skulle egentligen ha varit väckt redan den 9 juni, men tingsrätten beslutade att låta åklagare Christer Sammens få förlängd åtalstid.

Mannen åtalas för försök till mord för att ha skurit 50-åringen i magen. Knivhugget orsakade smärta, blödning och skador på tunntarmen som har varit livshotande. 28-åringen är utländsk medborgare och åklagaren yrkar på att han ska utvisas ur landet.

Kvinnan åtalas för medhjälp till försök till mord. Enligt åtalet ska hon ha främjat mannens handlade genom att skjutsa honom till och från brottsplatsen.

Enligt Christer Sammens har det funnits en relation mellan mannen som knivhöggs och den misstänkta kvinnan.

– De har haft en relation tidigare, men vid den tidpunkten hade den upphört, säger Christer Sammens.

Vad gäller relationen mellan de två misstänkta så är Christer Sammens uppfattning att de ska ha känt varandra i ungefär en vecka innan mordförsöket ska ha ägt rum.

– Jag får den uppfattningen att de ska ha känt varandra i ungefär en vecka. Mannen ska ha bott hos kvinnan.

Hur är tillståndet för den skadade mannen nu?

– Han ska vara på fötter igen. Han är inte kvar på sjukhuset, säger Christer Sammens.

Datum för rättegången är ännu inte satt.

Mer läsning

Annons