Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för bedrägeri och stöld

En medelålders man boende i Söderhamns kommun är misstänkt för ett antal brott, bland annat försök till bedrägeri och stöld. Mannen har erkänt alla brott utom ett.

Annons

En man i 50-årsåldern från Söderhamns kommun står åtalad för en rad brott.

Det började med att mannen i början av maj försökte ta ut pengar på en bank i Stockholm med hjälp av ett falskt körkort. Enligt mannen skulle han ta ut pengar åt ett gäng utländska män för att bli kvitt en knarkskuld.

Mannen erkänner försök till bedrägeri och brukande av falsk urkund men förnekar urkundsförfalskning. Mannen hävdar att det är de utländska männen som förfalskat körkortet åt honom och att han såg att det var dåligt gjort.

Vidare är mannen åtalat för att i slutet av maj ha stulit en cykel på Bollnäs resecentrum. Några dagar senare påträffades mannen och cykeln på en mack i Söderhamn. Mannen gick in till butiken och bad om kaffe. Han uppgav att han skulle betala senare eftersom han inte hade sin plånbok med sig. När mannen blev nekad kaffe blev han arg, trampade sönder chokladkakor och drack upp en dricka.

Mannen erkänner sig skyldig till bedrägligt beteende och åverkan.

Angående cykeln hävdar mannen i det första förhöret att han köpt den av en fyllbult för ett halvår sedan. I ett senare förhör säger mannen att han köpt den på en mack i Bollnäs kommun en vecka tidigare.

Mer läsning

Annons