Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aron Modig är hemma i Sverige

Under måndagen släpptes KDU-ordföranden och före detta söderhamnaren Aron Modig på fri fot av migrationspolisen på Kuba. Dagen därpå anlände han till sitt hem i Stockholm.

Annons

- Jag är mycket glad att Aron Modig nu är åter i Sverige och vilar ut tillsammans med sin familj, säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund i ett pressmeddelande från partiet.

Som medier runt om i världen rapporterat den senaste veckan satt Aron Modig med i den bil som den 22 juli kraschade mot ett träd 75 mil öster om den kubanska huvudstaden Havanna och dödade två av passagerarna.

Strax innan Aron Modig släpptes fri hölls en presskonferens där han tillsammans med Angelo Carromero, den spanske ungdomspolitiker som körde olycksbilen, frågades ut av kubanska journalister. Svenska UD ska inte ha fått någon förhandsinformation om presskonferensen.

Enligt kubansk press ska Aron Modig ha bekräftat den officiella bilden, att inget annat fordon var inblandat i olyckan. Han ska också ha erkänt att han var på Kuba delvis för att överlämna en summa pengar till oppositionella. Han påstås ha uppgett att han inte känt till att detta är olagligt och ska ha bett det kubanska folket om ursäkt.

Däremot ska han, enligt den kristna hemsidan Världen idag, ha svarat undvikande på frågan om han kan komma att ändra sin version av vad som hänt efter att han återvänt till Europa.

Hela Hälsingland har under onsdagen inte kunnat nå Aron Modig själv för en kommentar.

"Behöver vila och finns tillgänglig för medierna from fredag", skriver han på sitt Twitter-konto.

- Det är väldigt många som vill prata med Aron. Vi har fått förfrågningar från bland annat colombiansk, mexikansk och spansk tv, säger Jonathan Lindgren på Kristdemokraternas pressjour.

Mer läsning

Annons