Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansöker om nya utbildningar

CFL vill starta två nya yrkeshögskoleutbildningar nästa höst. Den ena är en 1,5-årig specialutbildning för undersköterskor i palliativ omvårdnad och en lika lång utbildning i teknik och tillverkning.

Annons

Intresset för yrkeshögskoleutbildningar ökar. Därför har antalet utbildningsplatser utökats och är nu uppe i 3 000. Sedan är det upp till varje kommun att ansöka om att få starta olika typer av utbildningar.

På CFL i Söderhamn har man redan en yrkeshögskoleutbildning för vindkraftstekniker.

Nu har man ansökt om ytterligare två utbildningar.

– När det gäller kursen i teknik och tillverkning har vi haft ett samarbete med företag i regionen, för att kunna anpassa utbildningen till de behov som finns, säger Ove Söderberg (S), ordförande i nämnden för lärande och arbete.

Den andra utbildningen i palliativ omvårdnad är mycket efterfrågad. Det beror bland annat på att demensvården har i en allt större utsträckning anammat den vårdfilosofin.

I december får kommunen ett förhandsbesked från myndigheten för yrkeshögskolan om de får starta de här utbildningarna eller inte.

– Vi lämnande en likadan ansökan i fjol, men fick avslag. Eftersom det är fler platser som ska fördelas den här gången har vi ett större hopp om att vi får åtminstone en av de två utbildningarna, säger Ove Söderberg.

Utbildningstiden ligger på 1,5 år, med två intagningstillfällen.

Mer läsning

Annons