Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anbudstiden ute för Östra berget

I fredags var sista dagen att lämna anbud för den som vill bli arrendator av Östra berget.

Lennart Westman, som driver Östra berget i dag, vill fortsätta och har lämnat ett anbud.

Annons

Söderhamns kommun söker en ny arrendator till Östra berget för de kommande två åren. I fredags var sista dagen att lämna anbud och kommunens fritidsansvariga Niclas Brodin bekräftar att intressenter finns. Däremot vill kommunen inte gå ut med vilka som lämnat anbud, eller ens hur många som har kommit in.

– Anbudstiden har gått ut och nu kommer vi inom kort att sätta igång och sprätta kuverten. Det här är någonting som vi vill ha klart så fort som möjligt, säger Niclas Brodin.

Klart är dock att Lennart Westman, som sedan 2011 har drivit Östra berget, är intresserad att fortsätta och Westman har lämnat ett anbud.

– Det har varit intressanta och lärorika år. Det har varit roligt och vi vill gärna fortsätta att göra berget mer tillgängligt, bredda aktiviteterna ytterligare och utveckla anläggningen. Därför är vi intresserade av att fortsätta, säger han.

Det ekonomiska utfallet beskriver han som okej, men inte mer än så.

– Det är mer kostnader och mer mickel med att driva det här än vad många tror. Sen är vi väldigt väderberoende och sommaren var inte direkt lysande. Det är väldigt mycket jobb för pengarna, men det är helt okej.

Mer läsning

Annons