Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amfetaminet ökar i Söderhamn

Hasch är fortfarande den vanligaste drogen bland ungdomar i Söderhamn.

Men polisen ser en ökning av amfetamin.

Annons

– Det är inte alarmerande, men det finns indikationer på att det skulle kunna hända något i Söderhamn vad gäller droger, säger Mattias Fredlund.

Hasch är fortfarande den vanligaste drogen bland ungdomar, men polisen ser indikationer på att amfetaminet ökar. Som läget är i dag ser ungdomspolisen Mattias Fredlund ingen anledning att slå på den stora varningsklockan, men samtidigt tror han att utvecklingen fort kan gå åt fel håll.

– Vi hade en period då det var väldigt mycket droger i Söderhamn och det finns tendenser att det skulle kunna gå åt det hållet igen om vi inte lyckas stävja det. Det finns en del varningsklockor som ringer, tendenser om att vi ska börja granska det här, säger Mattias Fredlund.

Nyligen besökte han ett föräldramöte på Vågbroskolan. Där informerade han om läget när det gäller ungdomar och droger.

– Det kändes bra från min sida att träffa föräldrarna och berätta om läget, hur det ser ut på stan bland unga. Och jag tror att det uppskattas av föräldrarna.

Han uppmanar oroliga föräldrar att hålla utkik efter ändrat beteende, att deras barn är uppe längre på nätterna, försummar skolarbetet eller börjar röra sig i nya umgängeskretsar.

– För ett år sedan eller så hade vi mycket stök utanför Willys, ungdomar som rörde sig i fel kretsar. Det börjar röra sig åt det hållet igen och då måste vi med hjälp av andra myndigheter och föräldrar se till att ungdomarna håller sig borta från ställen som är hotspots för narkotika, säger Mattias Fredlund.

Mer läsning

Annons