Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albumdebut på två håll

/

Två vitt skiljda genrer – men några gemensamma nämnare. Både electronicaartisten David Elfström Lilja och skogstrubaduren Erik Mossnelid släpper sina debutalbum på egna bolag. Samma vecka dessutom.

Annons

Året rivstartar för Söderhamn ur musikhänseende – två lokala skivsläpp samma vecka. Först ut av de lokala musikerna är David Elfström Liljas Moist som den 16 januari kommer med Temporary arrangements genom egna skivbolaget I/OMusic. Först 2011 bestämde sig David för att ge musiken en chans och då lossnade det rejält. Tidigare han gett ut två ep-skivor och fyra singlar men nu släpptes kreativiteten fri och den flödar fortfarande.

– Det känns lite "oj, var det klart, nu måste jag göra en till." Direkt när den här skivan var klar fick jag en kreativ kick och har gjort en massa nya låtar. Och de nya är ju bättre, säger han.

Men om vi backar bandet till den nya skivan så är han också rätt belåten. Nästan alla låtar har olika sångare, några mer kända än andra, till exempel Sophie Rimheden, Sofie Norling och Therese Grankvist.

– Jag är nöjd. Kanske 17 låtar är för många men jag är glad över hur det blev.

Det går att beskriva musiken som lugn, elektronisk. Vilken känsla förmedlar skivan då?

– Oj, jag vet inte. Lite laid back, kanske.

I en helt annan genre trivs Erik Mossnelid, musikern som i många år turnérat flitigt med andra artister, men som flyttade till Renskalla, byggde studio och startade skivbolaget Renskalla Records. Han rör sig i singer/songwriter-land på sitt album Pine and Spruce som släpps 18 januari. Även han har haft namnkunniga musiker med sig på färden, som Staffan Andersson, Josef Zackrisson, Peter Kohronen, Per Johansson och Stefan Persson.

Mer läsning

Annons