Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkare glada för köriga tider

/
  • Hellströms Möbelexpress får ett lyft när Söderhamns LBC AB utökar samarbetet med transportjätten DSV Road AB. Vd:n Henrik Hellström är nöjd.

Söderhamn LBC AB utökar samarbetet med DSV Road. Aktiebolaget för Söderhamnsåkare styr därmed vidare mot mer jobb och nya lokaler.
– Det ser roligt ut, trots lågkonjunkturen, säger Henrik Hellström från Hellströms Möbelexpress.

Annons

Söderhamns LBC AB, ett aktiebolag med 36 transportföretag från Söderhamn, har sedan tidigare ett avtal med jätten DSV Road AB gällande transporter i södra Hälsingland. Det avtalet har nu ökats ut till att omfatta hela landskapet.

För att klara de nya uppgifterna med ökad utkörning och inhämtning har Söderhamns LBC AB förvärvat Jevens gamla lokaler i Tälje. 4 000 nya kvadratmeter som behövs för framtiden.

– Perfekt för vårt ändamål och något vi måste ha för att klara logistiken. Det här är jättebra, vi fördubblar volymen i princip och vi fick angenäma problem i våra befintliga lokaler, det räcker inte på långa vägar, säger vd:n Torbjörn Olsson.

Han ser det också som ett tecken på att Söderhamnsåkarna är på tårna.

– Lite av en markering till att vi vill satsa på framtiden.

Så känner Henrik Hellström också. Han är vd för Hellströms Möbelexpress, som sedan 1991 kört åt DSV Road AB i södra Hälsingland, och nu får mer att göra.

– Det här har vi kämpat för i tio år, mer intensivt de senaste åren. Nu är vi med i matchen och det blir mer ekonomiskt att utveckla, säger Hellström.

Personal har också styrts om och en person har anställts. Företaget har i dag elva personer i personalstyrkan, det kan bli fler.

– Inom ett år kan vi behöva minst två till. Det är kul, det känns som att vi är på väg framåt, säger Henrik Hellström.

Mer läsning

Annons