Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokat vill att klient frias från fängelsedom

/

28-åringen dömdes till sex års fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit en man i magen.
Nu överklagas domen.

Annons

Det var i maj som en man i 50-årsåldern fick allvarliga skador efter att ha knivhuggits på en parkeringsplats i Ljusne. En 28-årig man greps och erkände i Hudiksvalls tingsrätt att han hade utdelat ett hugg, men hävdade att det skett i självförsvar.

Rätten menade däremot att 28-åringen sökt upp den andra mannen för att försöka döda honom och dömde honom till fängelse i sex år och därefter utvisning ur landet.

Nu har domen överklagats till Hovrätten för Nedre Norrland. I överklagan skriver 28-åringens försvarsadvokat Tord Krokström att det finns flera anmärkningsvärda brister i bevisningen och att hans klient bör frias från åtalet.

Försvarsadvokaten menar att 28-åringen har agerat i nödvärn sedan den andre mannen varit den som attackerat med kniv. 28-åringen ska heller inte ha insett att angreppet varit livsfarligt.

Vad gäller bevisningen kritiserar Tord Krokström att rätten har nonchalerat hans klients uppgifter. Han menar också att dokumentationen av blodspår på brottsplatsen är bristfällig.

Om 28-åringen ändå skulle fällas anser advokaten att rubriceringen bör ändras från dråpförsök till misshandel.

Mer läsning

Annons