Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

84-åriga Ingegerd fick inte plats på bussen

/
  • Ingegerd Rundkvist, 84 år, stod och väntade med sin syster vid busshållplatsen vid Nyplan i måndags när busschauffören bara åkte förbi. Bussen var full, och det är den ofta. Nu vill Ingegerd se tätare turer.

Ingegerd Rundkvist har tröttnat på proppfulla bussar på linje 64, och vill ha tätare turer. I måndags vinkade bara busschauffören och åkte förbi.

Annons

När 84-åriga Ingegerd Rundkvist skulle hoppa på bussen vid Nyplan i måndags var bussen full. Busschauffören stannade inte ens till vid hållplatsen utan bara vinkade, och lät passagerna som skulle ha stigit på vänta en halvtimme på nästa tur.

– Så här har det varit hela hösten. Det är helt omöjligt att få en sittplats mellan klockan 10 och 16. Vi står som packade sillar och busschauffören bara ropar åt oss att gå längre bak. Ibland står det 30 personer i bussen, säger Ingegerd Rundkvist.

Hon åker mycket buss och är beroende av linje 64 för att kunna åka in till Söderhamn och uträtta ärenden hos till exempel doktorn, tandläkaren, frisören eller på banken.

Fram till årsskiftet var det Söderhamns kommun som ansvarade för linjedragningen och tidtabellen, men sedan X-trafik då blev en förvaltning ligger detta ansvar istället under landstinget. Andreas Eriksson är trafikplanerare på den nya regionala trafikmyndigheten som bildats, och han har redan börjat se över linje 64.

– Jag har förståelse för att folk kan tycka att det är obehagligt. Men alla bussar vi har är upptagna, och om vi ska förstärka på ett ställe betyder det att vi måste minska trafiken någon annanstans, för som det ser ut nu har vi inga extra pengar.

Mer läsning

Annons