Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

6,5 nya miljoner till skolan

/

Att ge skolan mer pengar är en av de viktigaste satsningar vi kan göra, säger kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S).

Annons

Det är de rödgröna som ligger bakom den här satsningen, som har fått namnet "Kunskapslyft för skolan".

Exakt hur pengarna ska användas blir en fråga för barn- och utbildningsnämnden. Men det finns framför allt några områden som kommunstyrelsen vill lyfta fram.

– Det första är genusperspektivet, eftersom det fortfarande är så att pojkar släpar efter i betygen, även om det har blivit lite bättre, säger Sven-Erik Lindestam.

Det andra området är skärskilt stöd, och det hör ihop med projektet Synvändan – en modell som har utarbetats i Haninge där man arbetar för att lyfta in alla elever oavsett diagnoser och förutsättningar i klassrummen och möta alla på de nivåer de befinner sig. Det man vill komma ifrån är särskilda undervisningsgrupper för barn med särskilda behov.

– Man kan till exempel satsa på fortbildning eller anställa fler specialpedagoger eller någon annan strategisk kompetens, säger Lindestam.

Fokus ska hela tiden ligga på kunskapsutveckling, och att barn lär sig olika. Stökiga grabbar som inte jobbar särskilt bra med papper och penna kan göra samma grejer vid en dator och det fungerar väldigt bra.

– Och det pågår ett jättebra arbete när det gäller läs-, skriv och matteutveckling, så det ska vi fortsätta med.

Dessutom vill de rödgröna använda en del av de 8,5 miljoner kronorna som kommunstyrelsen nyligen avsattes till en social investeringsfond, till skolan.

Mer läsning

Annons