Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

54-åring häktad för sexofredande mot barn

En man häktades under fredagen, misstänkt för sexuellt ofredande.

Han nekar till brott.

Annons

En 54-årig man från Söderhamn greps och anhölls under tisdagen, misstänkt för sexuellt ofredande.

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar vid Hudiksvalls tingsrätt, och rätten beslutade att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för sexuellt ofredande.

Enligt häktningsprotokollet misstänks han för att vid tre tillfällen ha gjort sig skyldig till brottet. Det handlar om den 20 maj, den 25 maj samt den 29 maj, vid samtliga tillfällen ska det ha skett på ett bostadsområde i Söderhamn.

Kammaråklagare Helena Swahn begärde att häktningsförhandlingen skulle hålla bakom stängda dörrar av utredningsskäl. Mannen nekar till brott.

Mannen försvaras av advokat K-G Myhrberg. Eftersom häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar kan han inte berätta i detalj vad det rör sig om, men han bekräftar att mannen är misstänkt för sexuellt ofredande som ska ha skett vid tre tillfällen.

- Det är två barn och en vuxen som det handlar om. Men mannen nekar till brott. Han förnekar allt som sägs av barnen och den vuxna, det de säger har aldrig inträffat, säger K-G Myhrberg.

Enligt källor till tidningen ska det röra sig om någon form av sexuella övergrepp mot små barn. Kammaråklagare Helena Swahn är förtegen om ärendet.

- Jag vill inte gå in på vad som hänt. Det rör sig om sexuellt ofredande och det är flera målsäganden, några under 18 år.

Hon fortsätter:

- Nu ska vi börja höra de inblandade och vittnen som finns och reda ut vad det är som har hänt.

Åtal ska vara väckt den 15 juni.

Mer läsning

Annons