Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14:e året för BBQ Battle

/

På lördag, den 15 augusti, är det dags för skatetävlingen Söderhamn BBQ Battle. Det är 14:e året i rad som tävlingen körs, och den lockar elitåkare från hela landet. Platsen för folkfesten är parkeringen på bibliotekstaket i centrala Söderhamn.

Annons

Conny Björklund är huvudarrangör, med hjälp av Erik Abrahamsson och Joakim Lovén.

– 2011 flyttade vi tävlingen till biblioteksparkeringen, efter att tidigare ha varit vid Vågbrobadet. Vi vill göra tävlingen mer central och publikvänlig. Redan det året blev det en folkfest som lockade många besökare, även utanför skateboardkretsar. Vi har fortsatt att jobba på det genom att utveckla det hela till en liten minifestival, där vi även har liveband, berättar Conny Björklund.

Besökarantalet har legat på 400-500 och uppåt 900 de bästa åren. Antalet tävlande är jämförelsevis lågt – det ligger på runt 50 stycken.

– De senaste två–tre åren har antalet tävlande legat på strax över 20 i både junior- och seniorklass. Där tycker vi det är riktigt kul att det sett så bra ut i antalet juniorer som ofta tidigare bara handlat om en handfull åkare och vissa år helt fått ställas in, säger Conny Björklund.

Man hoppas förstås på gott väder – och hittills har man haft turen med sig.

– Vi har ända sedan starten, 2002, haft kanonväder i princip alla år.

I tävlingen finns det en junior- och en seniorklass, i varje klass koras tre vinnare.

Utöver själva tävlingen bjuds det på liveband – både det lokala bandet Hata som Lejon och hiphopduon Mindfellaz kommer att uppträda. Därtill är det grillning och försäljning av skateboards och andra prylar.

Mer läsning

Annons