Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamn utan rätta flytet i lag-SM på hemmaplan: "En tight match"

Siktet var inställt på att spela om medaljer. Men Söderhamns UIF nådde inte ända fram när lag-SM arrangerades på hemmaplan för första gången. – Om vi besegrat Linköping hade vi spelat om tredje och fjärde plats, säger coachen Fredrik Lundquist.

Söderhamns UIF gick ut med en hög målsättning – både P15- och P13-laget hade förhoppningar om att vara med och fightas om medaljer under söndagens avslutande placeringsmatcher.

– P15 fick det tufft med både Spårvägen och bästa Norrtullaget i samma grupp, säger Fredrik Lundquist.

LÄS MER: Suif laddar för historiskt SM på hemmaplan: "Har spelat nere i källaren sen jag var liten"

Laget inledde med att förlora mot Spårvägens BTK 1 och Norrtull SK 1 med 1–5 respektive 0–5.

– Även om det var stora siffror saknades det riktiga flytet. Theodor Ulin förlorade bland annat alla tre singlar stenhårt i skiljeset.

Suif fick lite av en revansch när Askims besegrades med 5–2 efter att Ulin tagit tre segrar och Martin Lötberg och Pontus Djäkner varsin.

I den avslutande matchen blev det förlust med 3–5 mot Norrtull 2. Det fick till följd att Suif P15 slutade på sjätte plats i mästerskapet.

För Suif P13 skulle det inledande matchen mot Linköping få stor betydelse för utgången av turneringen. Det var också på förhand jämnbra lag som ställdes emot varandra. Men till slut var ändå Linköping starkast och vann med 5–2.

– Det var en tight match och vi hade matchbollar vid flera tillfällen. Det svider lite grand att vi förlorade.

Seger blev det dock mot Boo KFUM i den andra matchen. Men det såg läge mörkt ut innan Suif svarade för en stark vändning från underläge 1–4 till seger med 5–4.

– Det roligaste var att vår trea William Wiberg fick avgöra. Det var bra gjort, säger Fredrik Lundquist.

Det betyder att Boo, Linköping och Suif fick en seger med sig från gruppspelet.

– Men vi hade den sämsta matchkvoten. Det var förlusten mot Linköping som ställde till det för oss, säger Fredrik Lundquist.

Suif P13 slutade på sjundeplats i Lag-SM i och med 5–1- segern mot Hammarby i den avslutande matchen.

Svenska lagmästare blev Ängby/Spårvägen Elit (P15), Spårvägen (P13, F13, F15), Partille (P17) och Halmstad (DJ17).