Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamn tog tre tunga poäng

Matchen mellan Sandvik och Söderhamn var livsviktig för båda lagen.
Och SFF smällde till med en regelrättig utklassning.
– Härligt, nu är livet lätt, säger tränare Benny Dahlin.

En förlust i mötet mot Sandvik skulle dra in SFF i bottenstriden på allvar. Men Söderhamn visade att man inte hade där att göra och svarade med att krossa den, nu före detta, bottenkonkurrenten.

– Vi spelar precis som vi pratat om. Att hålla bollen inom laget och med ett stort tålamod. Jag är väldigt nöjd, säger Benny Dahlin.

När Sandvik valde att spela med en låg backlinje och lägga långa bollar bakom SFF backlinje (som målvakt Emil Johansson oftast bröt) svarade Söderhamn med ett vårdat spel. Och det skulle också ge utdelning.

I den 28:e minuten kunde Omar Guidji spräcka Sandviksnollan. Och det resultatet höll man till halvtid.

– Vi kontrollerade matchen i första halvlek. I andra blir det lite svettigt innan Niklas Holm trycker dit 2–0 och det blir lite lugnar för oss på bänken, säger Benny Dahlin.

– Det är nog första gången i år som jag verkligen njuter på bänken av fotbollen. Annars har det varit maxpuls hela tiden, fortsätter han.

Efter att Niklas Holm punkterat matchen rann resultatet i väg och SFF vann tillslut med 5–0.

Vinsten betyder att SFF nu hänger av Sandvik. Men eftersom de andra lagen runt om SFF i tabellen också vann ligger laget kvar på samma läge.

– Det betyder jättemycket att få åka hem och le på bussen. I det långa loppet var tre poäng livsviktigt i sexpoängsmatchen.

– Sen är det väldigt skönt att göra många mål och kunna bättra på målskillnaden lite, fortsätter Benny.

I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot storsatsande Ånge.