Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamn satsar på ortsdialoger: "Vi vill ha med medborgarna"

Om två år ska den nya översiktsplanen för kommunen vara klar. Men redan nu ska söderhamnarnas åsikter fångas upp genom ortsdialoger runt om i kommunen.

Arbetet med att ta fram en plan för den långsiktiga utvecklingen av miljön i Söderhamn går vidare. Under våren kommer planens projektgrupp att anordna tolv ortsdialoger, med syftet att ta reda på hur invånarna vill att framtiden ska se ut i deras områden.

Läs också: Ny biltvätt växer fram i Söderhamn: "Hittat det vi behöver lokalt"

– Det som är viktigt i det här skedet är att få in så mycket kunskap som möjligt. Att fånga upp söderhamnare och deras erfarenhet och kunskap om hur det är att bo och leva i kommunen, säger Eva Widergren, samhällsplanerare på Söderhamns kommun.

Målet med den nya översiktsplanen är att ta fram en hållbar riktning för framtiden. Det handlar om allt från mark och vatten till bebyggelse. Ett första förslag beräknas vara klart under våren 2017 och om allt går enligt plan ska det upp till beslut under sommaren 2018.

– Ibland kanske vi jobbar fram ett förslag först, men nu finns det möjlighet att fånga upp det redan innan. Vi vill ha med medborgarna.

Läs också: Byggmax vill etablera sig i Söderhamn: "Tittat på tre fastigheter"

Den 10 maj hålls den första dialogen, på Östanbogården i Sandarne, och den 7 juni avslutas turnén med en träff för Stugsund som ska hållas på CFL.

– Det skulle vara otroligt kul om det kommer både unga och gamla, nyinflttade och de som har bott här länge, eller de som bara jobbar där. Det ska bli jättespännande och jag hoppas på att många vill vara med, säger Eva Widergren.

Läs också: Två spår genom Söderhamn – om kommunen själv får välja

Här kommer ortsdialogerna att hållas: Sandarne: Östanbogården 10 majVågbro: Vågbro värdshus 10 majTröno och Norrala: Altorp 12 majLjusne och Vallvik: Ljusne Folkets hus 12 majSkog och Stråtjära: Skogs bygdegård 17 majSkärgården: CFL 17 majMarmaverken: Marmavallen 19 majSöderala och Mo: Söderala bygdegård 19 majHolmsveden: Idrottsgården 31 majBergvik och Vannsätter: Samstugan Bergvik 31 majCentrala Söderhamn: Kulturens Hus 7 juniStugsund: CFL 7 juni