Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamn fortsatt obesegrat i division 2

Då tappade SFF:arna ledningen.
Nu räddade de poäng.
– Bra moral, säger tränare Benny Dahlin.

Annons

Nykomlingen Söderhamn vägrar att förlora i herrtvåan. På söndagskvällen slutade bortamötet med Umeålaget Teg oavgjort.

Trots att SFF låg under med 0–2 efter första halvlek.

– Alla var sega och verkade sitta kvar i bussen. Och det var två onödiga mål som vi släppte in. Först ett långskott sedan vi passade fel på mittfältet och efter det fick de en billig frispark strax utanför straffområdet som dundrades in i krysset, säger Dahlin.

Till den andra halvleken genomförde SFF två byten. Alexander Blom ersatte Emil Johansson eftersom startelvamålvakten har varit sjuk under veckan och mittbacken Jonas Garcia Persson klev av till förmån för mittfältaren Pontus Olsson.

– Vi bytte till 3–5–2-uppställning, vi hade inget att förlora och satsade allt framåt.

Och taktikförändringen gav utdelning. Evigt målfarlige anfallaren Omar Guidji reducerade redan fyra minuter efter pausvilan. Och strax därefter frisparkade Simon Åberg in kvitteringen.

Helgens oavgjorda resultat gör att söderhamnarna står på åtta poäng efter fyra omgångar. Och ligger sexa i tabellen, med en match till godo.

– Man får inte ha för höga förväntningar på oss, vi är fortfarande nykomling och måste kriga för varje poäng.

Vilan inför nästa omgång varar inte länge. Men SFF:arna är väldigt sugna att kliva ut på matchplanen igen med tanke på vilken motståndare som väntar.

Hälsingederby. Mot Hudiksvall. Hemma på Hällåsen på onsdag.

– Vid varje träning under försäsongen så har vi snackat om den här matchen. Det ska bli grymt kul och vi kommer verkligen ta med oss den karaktär vi visade mot Teg.