Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamn förlorade – trots drömmål

Ett drömmål av Simon Åberg i inledningen av matchen satte nivån för höstsäsongen.
Men ett bollsäkert Piteå kom att ta över matchen – och kunde senare också vända den.
– Vi gjorde allt vi kunde, men Piteå var bättre, säger tränare Benny Dahlin.

Annons

På förhand var det inte många som trodde att ett skadeskjutet SFF kunde rå på ett serieledande Piteå.

Och lika många blev förvånade när Simon Åberg kunde dra till med ett sanslöst skott utanför straffområdet som letade sig ribba in. Målet betydde 1-0. Men det var också där som SFF släppte initiativet i matchen fullständigt. För därefter handlade det uteslutande om Piteå.

– Det är inte ofta jag säger det, men i dag var det tydligt att bollinnehavet spelade stor roll. Vi fick jaga och blev trötta när de rullade runt. De var väldigt bollskickliga, säger Benny Dahlin.

Ledningen höll man fram till den 38:e minuten när Piteå kunde kvittera på hörna. Och minuterna kring halvtidsvilan skulle Piteå även koppla ett rejält grepp om matchen. Först tog man ledningen i den 45:e minuten och två minuter efter paus gjordes även 1–3.

– Vi gjorde allt vi kunde i dag. Det märktes att vi saknade spelare som spelat mycket tidigare under säsongen. Vi kunde inte riktigt försvara oss, säger Benny Dahlin.

Efter Piteås tredje mål dog matchen av något innan SFF i den 55:e minuten nickade in reduceringen på hörna. Och även om Piteå var skickliga på att döda tid och hålla bollen inom laget levde matchen igen.

Då steg planens gigant Tetteh Komey, Piteå, fram och drog till med ett stenhårt skott rätt upp i krysset. Ett mål som konkurrerade med Åbergs pärla i första halvlek.

– Publiken fick verkligen se fina mål i dag. Och jag måste säga att Piteå var bättre än oss. De vann rättvist, säger Benny Dahlin.

– Vi får blicka framåt. Nu närmast väntar derby borta mot Hudiksvall, fortsätter han.