Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamn bäst i landet på ung företagsamhet

Staffangymnasiet är bäst i ung företagsamhet!

I går kväll, på mässan i Älvsjö, utsågs Söderhamn som vinnare.

- Helt fantastiskt, säger kommunalrådet Eva Tjernström (S) och skolans rektor Tomas Hartikainen.

I slutet av mars utsågs Söderhamn till årets UF-kommun i Gävleborg.

Nu har man plockat hem en ännu finare titel.

Under tisdagskvällen stod det nämligen klar att Staffangymnasiet är bäst i Sverige på Ung Företagsamhet.

- Det här visar att vår satsning var helt rätt, säger en glad Eva Tjernström direkt från Älvsjömässan.

Det hon syftar på är 2006 års beslut om att fördubbla antalet UF-företag i Söderhamn. I dag, fyra år senare, är 30 procent av Staffangymnasiets elever involverade i någon form av företagande.

Skolans rektor Tomas Hartikainen är lika glad han:

- Det här är stort. Vår skola kommer att uppmärksammas över hela landet, det ger även goda möjligheter att rekrytera nya lärare. För elevernas del kommer det att bli ännu roligare att jobba med Ungt Företagande.

Motiveringen till utnämningen är att Söderhamn och Staffangymnasiet har jobbat långsiktigt, genomtänkt och i samverkan med Ung Företagsamhet. Förutom titeln belönas eleverna med en utbildningsdag i ekonomi.

- Det kommer ett riktigt proffs som kan allt om ekonomi och företagande, det blir säkert uppskattat, säger Eva Tjernström.

Förutom Eva Tjernström, Tomas Hartikainen och barn- och utbildningsnämndens ordförande Sven-Erik Lindestam (S) finns två elever på plats på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Viktor Wärnick och Jonas Lindberg har varit med och tävlat i UF-grenen bästa tjänst.

- Deras företagsidé är att sälja varuleveranser som de köper från en Ica-butik. Det har gått bra för dem, men de var inte med i slutnomineringen, berättar Tomas Hartikainen.