Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södergren ställer in VC-final

Världscupfinal på hemmaplan.
Då är Anders Södergren borta.
In i elfte timmen tvingas skidstjärnan tampas med skador och de fortsatta ryggproblemen stoppar honom från start i Faluns tävlingar.
– Det känns inget vidare just nu, säger Södergren.

Det har varit en omtumlande säsong för skidstjärnan från Mo. Från den punkterade lungan i somras, via befarad testikelcancer med lycklig utgång till senvinterns ryggproblem – med ljusglimtar mellan alla bedrövelser.

Nu har det mulnat på och åter igen är det ryggen som säger ifrån.

Smärtan, som kommer från ryggen och strålar ned i högerbenet, gav sig till känna två varv in i Trondheims klassiska femmil och plågar fortfarande Södergren.

– Man blir lite less. Jag har värk hela tiden och är lite bortdomnad i foten, säger Södergren från hemmaplan i Östersund.

Ännu några dagar efter femmilsloppet har han sviter efter försöket att ta upp kampen med övriga världseliten.

– Det var länge sedan jag bröt ett lopp, det kanske aldrig har hänt. Men det var ingen idé, jag kunde inte ens trycka ned skidan. Jag kanske åkte två varv för mycket.

Södergren har tidigare haft ryggproblem till och från men tycker att det blivit värre den här säsongen, främst i klassisk åkning. Den abdikerade femmilskungen vilar nu inte på hanen när det gäller att komma problemen på spåren. På fredag träffar han en läkare.

– Tidigare har jag aldrig haft så att det strålat smärta ner i benet. Det här ska jag ta tag i på en gång, så fort som möjligt.

Det blir definitivt ingen start i Faluns världscupfinal där prolog (fristil), 20 kilometer skiathlon och 15 kilometer jaktstart (fristil) står på programmet.

– Det är synd. Jag hade gärna kört i Falun, säger Södergren, som i stället får sikta på att komma tillbaka till kommande tävlingar på hemmaplan, bland annat SM-stafett och femmil i Åsarna.

Men först ska han tillbaka till spåret.

– Vi får se när det kan bli. Först måste jag se till att bli fri från smärtan, sedan kan man fundera på att träna igen, säger Anders Södergren.