Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderberg trivs i slutspelstider

I måndags en skön vändning som gav seger mot Sandviken.

I kväll väntar en ny tuff utmaning på bortais – men Martin Söderberg ser möjligheterna.

– Vi skapar mycket chanser och har bra känsla, säger Brobergs anfallare.

Matcherna duggar tätt i slutspelet. Men en som trivs med det intensiva spelschemat är Martin Söderberg.

– Det är klart man gått och väntat på det här. Vi har bra känsla i laget och skönt att veta att vi kan slå Sandviken. Det visste vi redan innan, men nu fick vi det bekräftat.

– Benen känns jättepigga för att ha spelet så många matcher på slutet.

I alla fall är hans form klart i stigande och Martin Söderberg kan se tillbaka på ett par fina veckor med bland annat mål i fyra matcher i rad. Facit så här långt i kvartsfinalserien är totalt tre fullträffar.

– Det känns bättre och bättre och det är klart att det är skönt att göra mål i slutspelet. Jag känner att jag åker mer skridskor och då ökar också chanserna till att få fler lägen.

Tränaren Svenne Olsson säger om Martin Söderberg:

– Det fungerade inte helt hundra för honom under första tredjedelen av serien. Men från januari tog han ett steg fram och han har lyft sig ytterligare i slutspelet. Det är en egenskap som jag gillar.

Hittills har Broberg inte behövt oroa sig för målproduktionen med sammanlagt tretton mål på två matcher mot Sandviken.

– I båda de andra halvlekarna har vi kommit i gång med spelet bättre. Då skapade också vi mycket chanser genom en bra delaktighet och många passningar inom laget, Martin Söderberg.

Broberg fortsätter dock att lägga mycket fokus på försvarsspelet. Om det gnisslade i första matchen (7–11) var den detaljen betydligt tätare i segermatchen på Hällåsen i måndags,

– VI fick en bättre stuktur och en skönare känsla att jobba på. Nu ska vi finjustera någon detalj i defensiven och vi har något moment vi behöver göra tydligare offensivt för att ytterligare ställa frågorna till Sandviken, säger Svenne Olsson.

Martin Söderberg igen

– Nu ska vi ner och göra en bra prestation får vi se hur långt det bär.