Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snygg avslutning av Patrik Flodin

Finalhelgen för Patrik Flodin i SM för V8 Thundercars inleddes med en uteslutning, men avslutades med en strålande succékörning. Trots att Patrik blev "snuvad" på tredjeplatsen var han nöjd med sin fjärdeplats i sin debutsäsong på racingbanan.

I det inledande heatet råkade Patrik tappa bilen när han stod på startlinjen och den rörde sig en aning. Tyvärr visste han inte om att det räknades som tjuvstart:

– Jag trodde det var när starten gick, som det blev tilldömt tjuvstart" förklarar Patrik. Jag stannade bilen och trodde när det blev grönt att allt var okej".

Dessvärre fick han ett "drive trought"-straff för tjuvstart. Men i stridens hetta i samband med de täta fighterna han hade på banan med Ted Brink, missade han flaggan och blev därmed utesluten. Hans sjätteplats och fjärde bästa tid, ströks:

– Det var verkligen en besvikelse säger Patrik. Lite av luften gick ut, men vi tog nya tag och gick ut på banan rejält revanschsugna i andra heatet.

I andra heatet startade han sist av alla. En riktigt vass start gjorde att han körde upp sig och avslutade säsongen med en sjätteplats:

– Jag är verkligen nöjd med körningen i det andra heatet. Det var verkligen skönt att få avsluta säsongen med den körningen, säger Patrik Flodin.

Patrik och Brings Racing hade som målsättning innan helgen att försöka knipa hem silverplatsen i SM, men fick nöja sig med en fjärdeplats:

– Det här är ju min första hela säsong på racingbanan, säger Patrik.

– Med tanke på att vi har blivit utan poäng och nollat i fyra heat den här säsongen är jag faktiskt nöjd med en fjärdeplats i SM.