Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snuva och värk fick Fröken Loo att äta rätt

I tonåren var Stockatjejen Katrine Loo en mullig soffpotatis. Men ledvärk och ständig snuva fick henne att byta livsstil. Nu är hon 26 år och trivs med livet.

– Jag har alltid gillat matlagning, och att baka, fast inte alltid de nyttiga sakerna. Jag ville gå livsmedelsprogrammet, en blandning mellan handel- och hotell/restaurang på Polhemsskolan i Gävle så jag flyttade ihop med min pojkvän där.

– Min sambo har alltid varit idrottsintresserad, men jag satt hellre hemma vid tv:n. Jag var rätt rund och vägde faktiskt 90 kilo en period.

– Nacken och lederna värkte jämt, och jag var alltid snuvig. Jag fick rådet att börja träna.

Hon var 19 - och började lägga om kosten. Med ändrad livsstil försvann ledvärk och snuva. Den riktiga kicken fick Katrine våren 2010, då hon mejlade hälsocoachen Martin Lidberg. Martin svarade - och livet tog en ny vändning.

– Han är min stora inspiratör! Vi har haft kontakt sedan dess och förra veckan var jag i Sigtuna på hans hälsocamp.

Tack vare Martin Lidbergs positiva pushande tog Katrine steget och gick Fredrik Pauluns kostrådgivarutbildning i oktober 2010.

– Jag tog mina sparpengar. Kursen var oerhört fascinerande, lärarna fantastiska - jag får fortfarande coachning från en av dem.

Ofta får Katrine frågor om hur man kan tappa kilon och må bättre.

– Många vill gå genvägar, eller försöker ändra allt på en gång. Det fungerar inte, man får ta litet i sänder.

I affären handlar hon alltid utifrån bra pris och säsong - aldrig efter recept. Men, hon gör recept, utförliga och grundliga, bland annat i Ekonäras matkassar.

– Min sambo kan inte alls laga mat, men till och med han kan följa dem.

Sedan en tid har hon egen matblogg, Fröken Loo, hos Amelia.

– Min dröm är att skriva en barnbok om varför rätt mat är viktig - lekfullt och roligt, så barn förstår. Och så vill jag starta lägerskolor för familjer, där man tillsammans lagar mat och rör på sig tillsammans. Barn och föräldrar sitter numera ofta vid varsin dator, skriver på facebook, och äter pizza - inte undra på alla är stressade och oroliga.