Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snurrig hastighetsskyltning i Söderhamn

Signaturen Bilist om märkliga hastighetsskyltar i Söderhamn.

Angående ändrade hastigheter på våra vägar: I dessa tider när Trafikverket ska ändra vägskyltar på grund av ändrade hastigheter så kan de passa på att göra en justering på hastighetsskyltarna intill rondellen vid Hällåsens idrottsanläggning i Söderhamn. När man kör från på Tvärleden från Stugsundsvägen mot Hällåsen så är hastighetsbegränsningen 70, sedan 50 förbi Klossdammen, sedan ändras det igen till 70 precis innan rondellen. Väljer du sedan andra avfarten – det vill säga du fortsätter på Tvärleden, så finns det ingen annan hastighet angiven än den 70-skylt du redan passerat och när du sedan, precis efter infarten till Hällåsen, kör förbi två till 70-skyltar, som då indikerar att det är en ändring i hastigheten – så får du huvudbry då en ändring från 70 km till 70 är… paradoxal.

Kommer du däremot från andra hållet, det vill säga från E4, så ändras hastigheten innan Hällåsen till 50- information som du alltså bara får om du kör i den riktningen. Summan är att du i dagsläget kan köra förbi Hällåsen i en färdriktning i 50 km/tim och i den andra i 70 km/tim och inte bryta mot några angivna hastighetsbegränsningar. Så jag uppmanar Trafikverket att antingen ta bort hastighetsökningarna innan rondellen, som kan tyckas onödiga, eller resa två nya stolpar vid avfarten ur rondellen och indikera att hastigheten är lägre här än vid rondellens påfart, så att bilister i båda riktningarna kör maximalt 50 förbi Hällåsens idrottsanläggning.

Bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel