Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snowboardelit i centrum

Tre snowboardåkare på elitnivå svischade ned för Wilhelminapassagen gång på gång under tisdagen. Målet var att få till det perfekta hoppet till en film.

– Får jag ett klipp på fyra sekunder härifrån så är jag nöjd. Det här är som att skjuta 100 frisparkar på en dag och sedan välja ut den bästa som får vara med i filmen, berättar Johannes Brenning som är producent.

Under de sex senaste åren har han gjort en film per år med höjdpunkter från några snowboardåkare på elitnivå. Nu befinner sig teamet i Hälsingland för att spela in i gatumiljö. Förra veckan spelade de in i Söderhamn och på tisdagen delade de upp sig mellan Bollnäs och Ljusdal. Därefter väntar inspelning i pudersnö och i snowboardparker.

I Bollnäs var målet att åka nedför en stenramp i passagen och få till det perfekta hoppet upp på ett intilliggande räcke. Något som visade sig vara svårt. För trots att Wilhelminapassagen har fått arkitekturpris visade det sig att stenrampen lutade åt ena sidan.

– Det är inte direkt som i Barcelona där allt är utformat för att kunna åka på, konstaterar Johannes Brenning.

Men efter tre timmars åkande, flyttande av byggnadsställningen som åkarna startade på och framskottning av mer snö började åkarna få till det. Om de lyckades helt får vi se i maj då filmen beräknas vara färdig.