Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöröjning sköts från Gnarp och Ilsbo

Ljungs i Gnarp och Nilssons i Ilsbo tog hem upphandlingen
Två lokala entreprenörer svarar för snöplogning och grusning på samtliga länsvägar i Nordanstigs kommun och en bit in i Hudiksvalls kommun.

Annons

Upphandlingen med NCC Roads ligger klar. 2009 avlöste NCC konkurrenten Peab i vinterväghållningen åt Trafikverket. Liksom Peab använder sig NCC endast av lokala entreprenörer att utföra själva jobbet.

Gunnar Ljung, ägare till Ljungs Bussar i Gnarp, är i år särskilt nöjd över att företaget får fortsatt förtroende. I ljuset av att bolaget förlorade skolskjutsarna och får nöja sig med att köra i andra hand är det extra betydelsefullt att en annan gren av verksamheten växer.

– Den här gången har upplägget förändrat med nya sträckor i varje uppdrag. För vår del innebär det att vi tar över sträckan mellan Bergsjö och Hassela. Vi fortsätter att ploga mellan Gnarp och Bergsjö och viker av mot Hassela i Bergekorsningen. Tidigare år fortsatte vi hela vägen fram till Hudiksvall.

Ljungs plog - och sandbil körs som tidigare av sonen Robin Ljung med Gunnar Ljung som avlösare. Väglängden blir i det närmaste konstant jämfört med ifjol och det nya uppdraget kan därför skötas med befintliga fordon och redskap.

Nilssons Entreprenad Maskiner i Ilsbo vidgade sitt område rejält i och med det nya kontraktet. Det löper tre år framåt med möjlighet till förlängning ytterligare en vintersäsong. Östa delen av länsväg 307, från E4 - korset i Jättendal fram till Bergekorsningen i Bergsjö tas över av Ilsbo företaget liksom den hårt trafikerade sträckan Bergsjö - Hudiksvall på länsväg 758.

In tidigare omgång skötte Nilssons 781:an Harmånger - Strocka - Ström och vidare söderut till Rogsta. Det objektet ligger kvar.

– V sätter in två båda våra plogbilar istället för en. Vi klarar ökningen med befintlig personalstyrka, säger Lennart Nilsson, delägare i bolaget tillsammans med brodern Christer Nilsson.