Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöröjning sköts från Gnarp och Ilsbo

Ljungs i Gnarp och Nilssons i Ilsbo tog hem upphandlingen
Två lokala entreprenörer svarar för snöplogning och grusning på samtliga länsvägar i Nordanstigs kommun och en bit in i Hudiksvalls kommun.

Upphandlingen med NCC Roads ligger klar. 2009 avlöste NCC konkurrenten Peab i vinterväghållningen åt Trafikverket. Liksom Peab använder sig NCC endast av lokala entreprenörer att utföra själva jobbet.

Gunnar Ljung, ägare till Ljungs Bussar i Gnarp, är i år särskilt nöjd över att företaget får fortsatt förtroende. I ljuset av att bolaget förlorade skolskjutsarna och får nöja sig med att köra i andra hand är det extra betydelsefullt att en annan gren av verksamheten växer.

– Den här gången har upplägget förändrat med nya sträckor i varje uppdrag. För vår del innebär det att vi tar över sträckan mellan Bergsjö och Hassela. Vi fortsätter att ploga mellan Gnarp och Bergsjö och viker av mot Hassela i Bergekorsningen. Tidigare år fortsatte vi hela vägen fram till Hudiksvall.

Ljungs plog - och sandbil körs som tidigare av sonen Robin Ljung med Gunnar Ljung som avlösare. Väglängden blir i det närmaste konstant jämfört med ifjol och det nya uppdraget kan därför skötas med befintliga fordon och redskap.

Nilssons Entreprenad Maskiner i Ilsbo vidgade sitt område rejält i och med det nya kontraktet. Det löper tre år framåt med möjlighet till förlängning ytterligare en vintersäsong. Östa delen av länsväg 307, från E4 - korset i Jättendal fram till Bergekorsningen i Bergsjö tas över av Ilsbo företaget liksom den hårt trafikerade sträckan Bergsjö - Hudiksvall på länsväg 758.

In tidigare omgång skötte Nilssons 781:an Harmånger - Strocka - Ström och vidare söderut till Rogsta. Det objektet ligger kvar.

– V sätter in två båda våra plogbilar istället för en. Vi klarar ökningen med befintlig personalstyrka, säger Lennart Nilsson, delägare i bolaget tillsammans med brodern Christer Nilsson.