Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöplig startmiss fällde Flodin

Semifinal i andra deltävlingen av rallycross-SM och Patrik Flodin stod på startlinjen i Supercar Lites.
Då kom misstaget som gjorde att han missade finalen.
– Jag uppfattade att det var tjuvstart och blev kvar på startlinjen, säger Patrik Flodin.

Andra deltävlingen i rallycross-SM blev en minst sagt kaotisk dag för Patrik Flodin.

När semifinalen skulle starta hade han äntligen fått ordning på bilen, och siktet var inställt på final. Då hände det som inte fick hända.

Patrik Flodin och William Nilsson uppfattade både en tjuvstart och blev ståendes på startlinjen. Resten av fältet körde iväg och när ingen tjuvstartsflagga kom hade Flodin och Nilsson redan tappat 60-70 meter till övriga.

– När jag inte såg någon flagga åkte jag. Det var första gången under dagen som bilen faktiskt gick bra ute på banan, säger Patrik Flodin som trots tappet i starten var nära att hinna upp klungan.

– Jag körde nästan in allting på det första varvet. Sen drog jag en chansning att köra in på alternativspåret och då kunna köra ensam, men då kom den andra killen (William Nilsson) ut före mig. I tre varv låg jag bakom honom innan jag kom förbi, men då hade luckan till övriga vuxit.

Flodin slutade på fjärdeplats och missade precis att ta sig till finalen. Men det hade kunnat sluta betydligt tidigare än så.

– Redan i första kvalomgången var jag inblandad i smällar och skadade hela bilen, både vänster och höger sida fram. Vi hann precis laga bilen provisoriskt till andra omgången, men hjulen satt inte som de skulle och jag fick ingen bra tid. Det enda som var bra den här dagen var tidsträningen där jag blev trea. Det är skrattretande ibland, säger Patrik Flodin.

Redan till nästa helg får Patrik Flodin chansen att revanschera sig lite när Vedasprinten i Hälsingeserien körs i Näsviken.

– Där ska jag köra Volvon. Då får jag komma ut och roa mig igen, säger Flodin.