Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöplig sorti på väg mot pallen för hälsingarna i South Swedish Rally

Två pallplaceringar var på gång, men det höll inte till mål. Båda deltagande hälsingeekipagen tvingades bryta SM-deltävlingen South Swedish Rally!

SMK Hälsinges Niklas Hägg – med Katrineholmaren Christer Carlsson som co-driver – parkerade på en sjundeplats i klassen Trimmat fyrhjulsdrivet efter den inledande etappen (fyra sträckor) i fredags kväll.

Endast 14 sekunder i det läget skilde fram till tredjeplacerade MatsJonsson/Johnny Johansson, Forshaga.

Redan på SS5, lördagens första, hade Hägg/Carlsson avancerat tre positioner.

På den sjunde sträckan avancerade man ytterligare och låg trea när det gick lite för fort på sträcka 8. En rundpall i full fart innebar skador på bilen och man tvingades bryta på SS9 – tre sträckor från mål.

Klubbkollegorna Jari Liiten/Tommy Andersson körde fort i junior-SM Otrimmat. Efter att ha legat fyra efter fredagen tog sig Jari upp till en tredjeplats med nio sträckor avklarade. Därefter tog det roliga slut.

– Bromsarna ville inte vara med längre och vi körde av vägen strax före mål på den tionde sträckan, berättar 22-åringen från Bergsjö på sin facebooksida.

Jari tvingades bryta.

– Sådant som händer och jag är trots allt glad att det inte blev värre skador på bilen, fortsätter han.