Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snooze-knappen är som en man i trikåer som står och dansar i motljus

Jag har bytt telefon. Och plötsligt fylls mitt iTunes med förvirrade meddelanden och hälsningar till mig själv. Den nya telefonen har synkat sånt jag läst in som stöd eller minnesanteckningar och sen raderat. Men nu har allt kommit tillbaka igen. Det hemsöker mig från, om inte den andra, så i alla fall den raderade sidan.

Ofta är det förvirrade memon och små krönikeidéer som jag med töntigt väsande röst (jag känner mig alltid så fånig och är rädd att nån ska höra vad jag säger) läst in nån gång. Nu minns jag inte riktigt vilka av de här skeletten som har fått krönikekropp tidigare så därför släpper jag – låt mig här göra en blygsam jämförelse – lite som Bob Dylan med sina ”Bootleg series”, några ”demos”. Somligt tidigare outgivet och somligt för första gången.
Det i kursiv stil är mina ”Blair witch project”-flåsningar. Det inom parentes är nåt slags försvarstal.
Det ni nu kommer att läsa är baserat på verkliga händelser ...

Torkels iPhone – Röstmemon 2012-05-10 07:41
”Snoozeknappen är som en man i trikåer som står och dansar i motljus. Lite mystisk. Nåt man inte känner sig helt bekväm med...
(detta sägs – inte särskilt förvånande – med en halvkvävd gäspning, i bakgrunden låter det som en arg same försöker tämja en trombon)
...den är dessutom som sms-lån. Man skjuter ju bara upp eländet. Till den dag dom uppfinner en snooze-knapp som verkligen stannar tiden kommer jag att bojkotta den och i stället öh... sova över.”
(rättelse på tidigare anteckning; det jag tog för att vara en ilsken same med trombon är bara nåt slags yster vårfågel)
”Och namnet! Var kommer det ifrån? Vad är det för namn? ’Snooze’? Det låter som nån indian som står på en stäpp och förhandlar med blekansiktena, öh...jorå, vi går med på att bli jättelurade av dig om vi får lite eldvatten.
(här övergår jag nu i nåt som jag – om jag får blåsa lite i min egen trumpet – faktiskt måste påstå är rätt hyggligt skådespeleri när jag gör de olika rösterna)
– Du, örrö... Spräckliga Bävern. Kom hit får du se. Om vi får ta lite grejer av dig vi så får du eldvatten.
– Nej, jag vill ha som han, mannen från stora landet i norr där dom spelar sån dära med boll och skridskor, jag vill ha sån där snooooooooooooooooooooooze.”

(det vitsiga här skulle alltså vara att Spräckliga Bävern ville ha snus i stället för eldvatten – och med tanke på Geronimos förmåga att bända tiden torde en snooze-knapp varit tämligen onödig för i alla fall vissa indianer.)

Torkels iPhone – Röstmemon 2012-05-10 15:18
(nåt slags vers, inläst som ni kan se av datumet samma dag som snooze-knappen – här var jag verkligen i zonen – det värmer verkligen mitt hjärta att det här kommer till er kännedom).
”Nu är dagen till ända.
snart en ny morgon gryr
Håll dina skinkor spända
– var natt ett äventyr”

(osäkert användningsområde för nyss nedplitade anteckning)

Torkels iPhone – Röstmemon 2012-05-22 12:56
”Jag åt ju ingenting igår, jag tog ju bara lite flytande ost”.
(en typisk ”efter lunchen”-kommentar från Dr Dressing, lika lysande som full av ångest när bältet spänner lite extra – den här tyckte jag tydligen var så bra att jag gjorde mig omaket att recitera den i telefonen)

DIST
Fenomenal TV: ”True Detective” (nya rekord i världsbästa teve för varje avsnitt), Breaking bad, House of cards, The Fall, The Americans...

TRIST
Tiden: Men när ska man hitta tiden att se allt? Va??? Ska man tvinga välja bort nåt? Vad??? Vem är ansvarig?