Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön föll – LBK också

Snömatch igen.
Och förlust igen.
– Men det var en stark laginsats av oss. Allt var egentligen rätt bra förutom resultatet, säger Ljusdals tränare Björn "Böna" Eriksson efter 2–3 mot Kalix.

I fredags vräkte snön ner över IP när Ljusdal föll mot Vänersborg med 1–5. Efter den matchen var det inte bara resultatet som Ljusdals tränare Björn "Böna" Eriksson var missnöjd över.

Utan även lagets inställning. Så just den biten tryckte han och kollegan Patrik Larsson extra hårt på inför bortamötet med Kalix på söndagen.

För snö, det blev det nu också.

– Lika mycket som i fredags, säger "Böna", som fick se Tobias Björklund ge Ljusdal ledningen i den sjätte minuten. Johan Jansson Hydling, för dagen back i stället för libero, slog en flipp in i straffområdet som Kalix målvakt Björn Hellman tappade rakt i gapet på Ljusdalsanfallaren.

– Det var mycket kamp, men vi kändes starka i första perioden, säger "Böna".

Men Kalix ville annat, och satte bättre snurr i mittenperioden. Den före detta Ljusdalsspelaren Erik Olovsson fixade kvitteringen för Kalix i den 34:e minuten. 18 minuter senare stod det plötsligt 3–1 på resultattavlan på Kalix IP.

– De (Kalix) trampade på mer i andra, konstaterar "Böna" Eriksson, som ändå fick vissa kvitton i den avslutande perioden.

– Otroligt viktigt för oss att vi ändå lyckades bryta tillbaka. I sista hade Kalix någon hörna bara, men annars hade vi ett konstant tryck, säger han.

Med dryga kvarten kvar kom också Ljusdals reduceringsmål. Detta när Andreas Ljus nätade för första gången i elitseriesammanhang. Ljusdal skapade sedan flera bra lägen för en kvittering, men den uteblev.

Inför den sista elitserieomgången är det nu klart att Ljusdal kommer få Gais eller just Kalix in sin kvalgrupp. Något som Björn "Böna" Eriksson säger sig inte ha någon koll på.

– Jag har inte tittat än. Fokus ligger på att göra en bra prestation hemma mot Sirius på tisdag, gärna under bra förhållanden. Vilka vi än möter i kvalet så måste vi vara jättenoga med fokus på oss själva, säger Ljusdalstränaren.