Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snökanonerna i gång

Snökanonerna vid slalombacken i Edsbyn jobbade för fullt på måndagsförmiddagen. De hade gått dygnet runt sedan fredag morgon och kylan var efterlängtad. Termometern vid anläggningen visade 12,6 minus.

Annons

– Mellan 13 och 15 minusgrader är perfekt för att köra snökanonerna. I dag blåser det lite för mycket, men annars är det jättebra. Det kan inte bli så mycket bättre. Vi har gjort mycket snö under de här dygnen. Och kompenserat för det som hade töat bort, säger backchef Ola Vedin.

Sade Ola Vedin innan det blev problem med elförsörjningen till snökanonerna i backen.

Enligt Ola Vedin behöver man köra snökanonerna i tolv dygn för att kunna öppna allt i backen. Fram till strömavbrottet var man inne på sitt fjärde dygn. Personal pilade upp och ner i backen med sina snöskotrar för att se till att allt fungerade som det ska.

Slalombacken i Edsbyn är nu öppen dagtid lördag-söndag och kvällstid måndag och onsdag för allmänheten. På söndagen var det hyfsat med folk i backen.

– Tack vare snön och kylan hoppas jag det blir lite intresse för att åka i backen. Det är bra att det har kommit natursnö ute på byn. Det ökar intresset. Den natursnö som hittills har fallit gör varken till eller ifrån i backen, säger Ola Vedin.

Dessutom tränar Edsbyns alpina tisdag och torsdag kväll i backen