Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sned arbetsfördelning för rättvisan

Det borde vara minst förhållande 2 till 1 till dom som skall utföra grovjobbet mot dom som skall bedöma resultatet, skriver "Ur led är tiden".

Annons

Till Sven-Erik Gustavssons utmärkta inlägg (24/1) vill jag tillägga följande: Domstolsverket och tings- respektive hovrätter, har cirka 11 000 årsanställda (jurister förhoppningsvis), som lägger sin tid på dessa brott.

Lägger man till 6 000–7 000 advokater, som ihärdigt försvarar dessa brottslingar i syfte att straffen skall bli så låga som möjligt, då får vi cirka 18 000 årsanställda, som lägger ned sin tid på dessa brott.

Det är nästan lika många som hela poliskåren, som skall upprätthålla den allmänna ordningen, bevaka, spana, samla bevis och sätta fast dessa brottslingar.

En i mina ögon snedfördelad arbetsbörda. Det borde vara minst förhållande 2 till 1 till dom som skall utföra grovjobbet mot dom som skall bedöma resultatet.

Som slutord skulle jag vilja citera en farmor, som vid en familjeträff uttryckte följande önskemål till sin sonson, som är advokat: "Kan du inte försvara en riktigen männisch nån gång, så att man känna sig lite stolt ibland."

Ur led är tiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel