Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart startskott för Vedasprinten

Näsvikenborna får hålla i hatten på lördag för då avgörs rallyt Vedasprinten i byn. SMK Hälsinge står för arrangemanget och det är många hemmaförare som har bra utgångsläge och goda chanser till seger.

Annons

På lördag anordnar SMK Hälsinge rallytävling i Näsviken, Vedasprinten. Tävlingen är den åttonde deltävlingen av elva i 2010 års Hälsingeserie, och just det här rallyt är lite speciellt.

Rallyt körs nämligen till minne av Danne Forslund. En gammal rallyförare och entusiast som gick bort för en kort tid sedan. Forslund var medlem i SMK Hälsinge och hjälpte ofta till som funktionär.

– Vi vill hedra honom och det gör vi med den här tävlingen. Han var en profil i rallyhudik, säger Kaj Andersson, tävlingsledare.

Vedasprinten har sin start och sitt mål vid Folkets hus i Näsviken och förarna kommer att köra en sträcka på totalt 45 kilometer som går mot Ofärne.

Det är många SMK Hälsinge-förare som ligger bra till i Hälsingeserien inför lördagen. Marcus Fors, Tommy Andersson, Pär bryngelsson, Urban Larsson, Tomas Bergman, Anders Hedström, Stefan Hedström och Pär Swedh ligger alla i topp i respektive klass.

Förare från Ilsbo MK finns också i Vedasprintens startlista.