Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart kommer Hollywood till Segersta

Allt tyder på att det redan i slutet av september påbörjas inspelningar av en påkostad Hollywoodproduktion i södra Hälsingland.

- Ett hett tips är att ha ögonen uppe för vad som händer runt Segersta framöver, säger Ola Rutz, som ansvarar för att leta upp lämpliga inspelningsplatser i trakten.

Statister har tillfrågats och en och annan husägare har fått förfrågningar om de skulle kunna tänka sig att få sitt hus ommålat. Lokala myndigheter har också kontaktats inför inspelningarna när det amerikanska filmbolaget tar sig an Millennium-seriens första film, Män som hatar kvinnor.

Tillsammans med Thomas Lothström jobbar Ola Rutz, åt det svenska produktionsbolaget Yellow Bird Productions, som i sin tur bereder väg för den amerikanska filmjätten Sony. De letar efter potentiella inspelningsplatser som de dokumenterar och skickar vidare uppåt i hierarkin.

- Men i själva verket vet inte vi så mycket om vad som beslutas på högre ort, säger Thomas Lothström. Och vi kan heller inte säga med säkerhet att det verkligen kommer att bli något av den här inspelningen.

- Jag har jobbat med svensk film i 20 år och ska man göra en kortfattad jämförelse så är allt fem gånger så stort när Hollywood drar i gång, säger Ola Rutz. I Sverige anpassar man oftast manus efter de förutsättningar man har, men här tvekar man inte att ändra på förutsättningarna.

Men nog lutar det åt att en och annan Hollywoodstjärna kommer att bli synlig till hösten.

- Låt oss säga att vi har en hel del indikationer på att det kommer att förläggas inspelningar till södra Hälsingland., konstaterar Ola Rutz. Och med det menar han också bärande scener, där filmens stora stjärnor finns på plats.