Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kommer Googles Itunes-utmanare

/

Just nu förhandlar Google med musikbranschen och redan till jul kan en värdig konkurrent till Itunes vara online.

Annons
Just nu förhandlar Google med musikbranschen och redan till jul kan en värdig konkurrent till Itunes vara online.

Med ett 7-årigt försprång och 70 procents marknadsandel är Itunes i en för närvarande helt ohotad position som kungen av musikförsäljning online. En sådan dominerande ställning i distributionsledet gynnar traditionellt dock varken leverantörer eller konsumenter men hittills har inget företag haft muskler nog att utmana på allvar.

Enligt interna källor som nyhetsbyrån Reuters har varit i kontakt med kommer dock Google att försöka rubba Itunes dominans genom en egen tjänst som troligen lanseras före jul. Förhandlingar med skivbolagen pågår och de leds av Andy Rubin, hjärnan bakom Googles operativsystem Android.

Försäljningen av mobiltelefoner baserade på Android har exploderat och kundunderlaget för en ny mobil musiktjänst växer därför fort. Det här är goda nyheter för musikindustrin som hoppas dra nytta av en kamp om kontrollen av de mobila plattformarna. I förlängningen kommer Apple och Google inte bara kämpa om musik utan även om all slag digital media som tv, film och spel samt annonskakorna som omgärdar dessa områden.
 


/Andreas Liebert

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons