Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags för den sjätte upplagan av Leffe Open: "Mer action för publiken"

Lördagen den 30 juli anordnas skateboardtävlingen Leffe Open vid Karlslundsbadet i Bollnäs. Tävlingarna som startade redan år 2011 kommer i år att få ett nytt upplägg.

Leffe Open är skateboardtävlingen som är öppen för alla, amatör som proffs. Den första tävlingen anordnades 2011 som en hyllning till Leif Fernqvist, eldsjäl på Gumpels fritidsgård.

Läs även om föregående år: Femte året för Leffe Open

Tidigare år har de tävlande möts dueller, där en jury har utsett vem som åkt bäst och gått vidare till nästa omgång. I år är upplägget något helt annat.

– Nytt för i år är att vi istället för dueller har kategorier att tävla i. Där tävlar man till exempel om bästa grind eller slide. Det gör vi för att öka värdet både för åkarna som kommer hit och får vara med hela dagen igenom och för publiken som kommer att få mer action, berättar Marcus Wallström, en av arrangörerna bakom årets Leffe Open.

Läs även: Hela Bollnäs skejtar

Leffe Open arrangeras av Bollnäs Brädsällskap och Gumpels fritidsgård tillsammans med sponsorer. I år samarbetar även tävlingen med Karlsundsfestivalen som sker samtidigt.

– Vi försöker stötta varandra och locka folk till varandras event. Deras musikarrangemang får ett mervärde med en skateboardtävling bredvid och vice versa, säger Marcus Wallström.

Om det regnar kommer tävlingarna istället att ske inne i Gumpels lokaler, så en tävling kommer det att bli. För att locka ny publik till skateboardtävlingen kommer det bland annat att ordnas bussar från asylboendet i Lenninge så att fler har möjlighet att upptäcka sporten.

– Man kan vänta sig en dag med många high-fives och leenden. Galna grabbar och tjejer som älskar att ha kul på fyra hjul, berättar Marcus Wallström.

Läs även: En superstjärna på fritidsgården – Miriam Bryant lockade kidsen till Gumpels

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!