Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart börjar Millenniuminspelningen

På parkeringen vid Segerstas församlingshem har en helt ny värld byggts upp på bara några veckor. För i slutet av den här månaden drar den amerikanska inspelningen av den första Millennium-filmen "The girl with the dragon tattoo" igång i Sverige.

Filminspelningen är den största någonsin i Sverige och arbetet omgärdas av ett stort hemlighetsmakeri. Att just Segersta har blivit en av några inspelningsplatser i Sverige gör att många av världens blickar riktas mot den lilla hälsingebyn med cirka 700 invånare.

Filmens regissör David Fincher ska bland annat iscensätta en stor tankbilsolycka på den gamla Segerstabron. Där bland olika Hollywoodstjärnor kommer Segerstabon Tobbe Lundell att vara med, som statist:

- Jag ska till Stockholm på torsdag för att prova kostym. Jag vågar inte säga så mycket. Det handlar inte om att vara snål på information utan vi har lovat filmbolaget att vara försiktiga med det vi säger, säger Tobbe Lundell.

Han arbetar till vardags som pressinformatör på Trafikverket och har nu fått ledigt några dagar för att kunna vara med på inspelningen. Det mesta tyder på att filmningen i Segersta börjar i slutet av september. I november ska vinterscener tas och har inte Kung Bore bjudit på nederbörd, så fixar Hollywood egen snö.

- Jag har spelat amatörteater i Bollnäs och Kilafors. Jag åkte på audition bara för att det skulle vara kul att få vara med i en Hollywoodfilm. Ersättningen är symbolisk, det här gör jag bara för att det ska bli roligt, säger han.

Förutom Segersta spelas filmen in i Uppsala och Stockholm. "The girl with the dragon tattoo" väntas ha premiär i december 2011.