Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snålskjuts och rullrån

I lördags (10/9) var jag på Jussi Björling-konsert i Strömsbruk.

En i högsta grad minnesrik föreställning, där bland andra tre av Sveriges mer betydande sångare framträdde.

Konserten avslutades med att ordförande i Nordanstigs kommuns utbildnings- och kulturnämnd, Boerje Bohlin, äntrade scenen för att som tack överlämna en låda rullrån till sångarna och ackompanjatörerna.

Avtackandet inleddes med att uppmärksamma publiken på det faktum att Nordanstigs kommun är en av det allra sämsta kommunerna i Sverige på att ge ekonomiska resurser till kulturell verksamhet. Men, kunde förstås, eftersom kommunen – tack vare alla ideella insatser – ger kommunens innevånare ett rikt kulturellt utbud, så kan kommunens ekonomiska stöd till kulturföreningar och kulturorganisationer hållas lågt. 

Jag har noterat dessa åsiktsuttryck förut från såväl Boerje Bohlin som kommunalrådet Stig Eng.

Att ledande i personer i Nordanstigs kommun i det närmaste skryter – raljerar – med att kommunen de facto är en av de sämsta i Sverige när det gäller ge ekonomiskt stöd till kultur, menar jag är en skymf mot alla de som ideellt lägger ner stora resurser på att Nordanstigs såväl innevånare som besökande, ska ha tillgång till intressanta och meningsfulla kulturevenemang. 

Sluta åka snålskjuts på de som med stora arbetsinsatser och hängivenhet berikar Nordanstigs kulturutbud. Det bästa sättet att ge dessa ideellt arbetande krafter uppskattning är att stötta dem med ekonomiska resurser, så att de kan utveckla ett redan bra kulturutbud till att bli ännu bättre.

Benno Lexholt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel