Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snacka om Tora-effekten när Norrham tog säsongens första seger

Inte en seger på hela våren. Men när Tora Högberg kom hem till byn igen – ja, då kom både målen och poängen.
Det blev 5–1 till Norrham mot Njutånger.

Sporten besökte Vifors Ip i Hamrånge för bottenmötet i damtvåan mellan Norrham och Njutånger. Två lag utan såväl självförtroende som seger hitills under våren.

När matchen var över stod hälsingarna kvar ensam med en nolla i segerkolumnen. Hos hemmalaget Norrham jublades det desto mer.

Se det snygga 5–1-målet här nedanför, där Norrham rullar upp Njutånger och hör Tora Högberg efter säsongens första trepoängare.

Det blev alltså en solklar 5–1-seger och regissören bakom var hemvändaren Tora Högberg.

Kan vi kalla det för Tora-effekten?

– Ja, haha! Det kan du kanske göra. Det var min första match för säsongen, eller jag var med på bänken en gång tidigare också, men det här var första matchen jag spelade.

23-åriga Tora, som liksom nästan alla andra i Norrham kommer från trakterna i och kring Norrsundet och Hamrånge, pluggar i Västerås till vardags. Men nu är det sommarlov och då fick också Norrham en rejäl förstärkning och rejäl skjuts i spelet.

– Ja, jag fick spela centralt på mittfältet som jag ville. Var lite orolig innan att jag skulle få spela på en kant.

Men tränaren Urban Ivarsson gjorde det rätta. Vilket gav resultat. Tillsammans med kaptenen Anna Sima styrde Tora mitten och vann boll och fördelade vidare till djupledslöpande forwardsduon Fanny Axlund, som gjorde 1–0 och 2–0 och Jessica Westrin som satte det matchavgörande 3–1.

Det målet kom strax efter att Njutångers Eva Steffansson fått rött kort direkt efter en ful eftersläng mot en hemmaspelare.

Med bara tio spelare orkade inte Njutånger hålla spelet uppe och siffrorna rann i väg till 5–1. Norrham kan därmed blicka lite uppåt.

– Den här segern betyder mycket för självförtroendet, konstaterar Tora Högberg som själv satte 4–1 – med vänstern också.

För Njutånger ser det dystrare ut. Sjätte raka förlusten, noll poäng och jobbiga 4-21 i målskillnad efter sex spelade matcher.

Matchfakta, div 2 södra Norrland, damer

Norrham–Njutånger 5–1 (1–0)

Målen: 1–0 (35) Fanny Axlund, 2–0 (47) Fanny Axlund, 2–1 (55) Elin Åslund, 3–1 (68) Jesseica Westrin, 4–1 (82) Tora Högberg, 5–1 (90+2) Ellen Olsson.

Domare: Markus Elg, Sandviken.

Publik: 40-tal.