Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba ryck för sjötomt i stan

Vill du bo strandnära nästan i centrum? Söderhamns kommun har sju tomter till salu vid Färssjön och först till kvarn gäller.

Annons

- Det är i nuläget ännu omöjligt att säga hur stort intresset är. Det går inte heller att säga hur mycket husen kommer att kosta. Vi får kolla på det taxerade värdet plus plankostnader, säger Dan Westerlund, tomtköansvarig på kommunen.

Men det gäller att vara snabb. Fördelningen av tomterna sker utifrån kötiden. KUS-nämnden kan även besluta om annan fördelning om det krävs av bostadspolitiska eller allmänna hänsyn.

Detaljplanen för området är just nu ute på utställning. Om allt går enligt planerna kan tomterna börja säljas i höst. Om ett år ska det första huset kunna stå klart för inflyttning.

Tomterna ligger vid Färssjöns västra sida längs lilla Färssjövägen. De är av normalstorlek på mellan 1 000 och 1 200 kvadratmeter.