Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba ryck för Hudiksvalls joker

I slutet av januari tänkte han gästspela för Näsviken under Intersport Cup i Iggesund.

Det blev inledningen för en minst sagt häftig fotbollsresa för 20-årige Mathias Åkerlund.

En intrimmad reklamslogan som "plötsligt händer det" kan användas som etikett på den lika snabba som omtumlande resa som han fått vara med om.

Försäsongen med division 5-laget Ursvik från Sundbyberg byttes mot cupspel med motståndare som allsvenska IFK Göteborg och dubbelt superettanmotstånd i form av Gif Sundsvall och Värnamo.

– Det är klart man tänkt tillbaka på det både en och två gånger. Jag var väl på rätt plats vid sätt tillfälle, säger Mathias Åkerlund.

Åren 1999–2011 spelade han för Hög. Därefter lockades Mathias och hans kompisgäng över till Näsviken som blev hans fasta fotbollspunkt i tillvaron fram till höstsäsongen 2012.

– Då hade jag tagit studenten och flyttade till Stockholm för att jobba som ställningsmontör i min pappas företag, säger Mathias.

Det ena gav det andra och division 5-lir i Näsviken byttes mot dito i Ursvik.

Gästspelet med Näsviken i Intersport Cup gjorde att Mathias Åkerlund mötte Vismarå, Delsbo och Hudiksvalls FF i gruppspelet.

Den reslige (195 centimeter) mittbacken imponerade tydligen på HuFF:s sportchef Härje Lindgren och innan turneringen var slut hade Mathias bjudits in till såväl provträning som testmatcher med HuFF.

Då sa Mathias både nej och ja.

– Eftersom jag jobbade i Stockholm kunde jag inte träna med HuFF. Men jag fick chansen att provspela när HuFF spelade i Norrlandscupen, säger Mathias.

Insatserna där räckte för att HuFF skulle lämna över ett kontraktsförslag men Mathias var tveksam. Att fastna på avbytarbänken och bara få spela med Forsa i hälsingefyran räckte inte för att flytta hem.

– När sedan Cristoffer Ericson lämnade blev det andra förutsättningar. Nu känner jag att jag är med och konkurrerar, säger Mathias.

Eftersom Thomas Sundberg har en fraktur i höger fot kan det bli division 2-premiär redan på lördag mot Ånge.

– Får jag chansen ska jag ta den. Visst kommer det att pirra i magen men det ska det göra inför varje match, säger den Mathias Åkerlund.