Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba hälsingar i Piteå

Två vinster och två andraplatser. Det gick bra för Hudiksvalls- och Näsvikenförarna vid helgens Midnight Sun International i Piteå.

Det kom att handla mycket om Hälsingland vid dragracingtävlingarna i Piteå. När det var dags för final var det inte mindre än fyra team från Hudiksvallsområdet som stod på startplattan.

Stock/Super stock blev en ren hälsingeuppgörelse, då kvalettan Lars Nyberg, Hudiksvall, mötte kvalfemman Per Fagerström, Näsviken.

Nyberg, som tidigare under tävlingen varit rena kobran på startgranen, med en reaktionstid som bäst på 0,007 sekunder, reagerade inte lika snabbt nu, utan gav redan i starten Fagerström ett försprång, ett försprång som Fagerström såg till att förvalta på bästa sätt. Han var först över mållinjen på tiden 10,422 sekunder.

I Streetklassen visade Fredrik Skärgård, Näsviken, upp tävlingens häftigaste wheelies, när han körde på bakhjulen i åtminstone 50 meter, och vid den efterföljande prisutdelningen fick han även en pokal för tävlingens längsta wheelie.

Han vann också finalen över hemmaföraren Lars Berglund.

Helgen huvudklass var Top doorslammer, där Niclas Andersson, Näsviken, och Benny Strand, Iggesund, fanns med i startlistan.

Niclas kvalade direkt in på en andra kvalplats, som han sedan behöll genom hela tävlingen, medan Benny Strand fick ett jobbigt kval och i första elimineringsrundan, mot Johan Westberg, driftade Strands bil mot mitten, och mitt på banan var han så nära mittlinjen att reflektorerna flög all världens väg på grund av vinddraget från Strands bil.

För Niclas Andersson gick det bättre, och han tog sig till final, där han fick möta kvalettan, Adam Flamholc från Limhamn i Skåne.

Flamholc hade kvalat på 6,24 sekunder mot Niclas 6,33, och i finalen bättrade Flamholc ytterligare, till 6,20, medan Niclas tappade till 6,38.