Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba bussar kör ifrån

Skribenten tycker X-bussarna körs för fort och får Svar direkt från X-Trafik.

Har X-trafik en egen lagbok som vi övriga trafikanter inte omfattas av? I mitt jobb reser jag runt hela Hälsingland med bil. Dagligen ser jag bussar och om jag håller hastigheten ser jag bara dem försvinna efter vägen. Om jag någon gång gasar på för att se hur fort bussarna kör är det mer regel än undantag att de ligger minst 10 km/h för fort. Senast idag låg jag bakom en buss på morgonen med en skylt på om att det fanns skolelever på bussen. Hastigheten var 95 km/h på en 80 väg. Hur kommer detta sig att bussarna får köra fortare än alla andra med våra barn på bussen?

Bilåkaren

Svar direkt

Hej Bilåkaren, Självklart gäller samma trafikregler för X-trafiks bussar som för alla andra. Vill du göra oss uppmärksam på någon särskild händelse får du gärna höra av dig till vår trafikupplysning på tel. 0771-9 10 10 9 så tar vi det vidare till berörd entreprenör.

Jenny Bergström

enhetschef, Kundservice X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel