Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smugglade 100 000 cigaretter: "Visste inte att det var olagligt"

En man i Söderhamn har via postförsändelser smugglat in sammanlagt 100 000 cigaretter till Sverige, som han sedan sålt vidare. Nu åtalas han för tullbrott.

Det var under 2015 som mannen som är boende i Söderhamn via postförsändelser mottog sammanlagt 100 000 cigaretter, fördelade i 500 limpor med 10 paket i vardera.

Cigaretterna har förts in i landet utan att anmälas till tullbehandlingen. Mannen skulle ha betalat skatt och tull på 285 934 kronor.

Det var när polisen var ute i ett annat ärende som de iakttog när mannen hjälpte föraren till en personbil att lasta in säckar i bilen. Polisen valde att följa efter bilen in mot centrala Söderhamn där de stoppade fordonet i höjd med resecentrum. I bilen fann de 320 limpor cigaretter.

Mannen som hjälpt föraren att lasta in säckarna greps och erkände senare att han vid fyra tidigare tillfällen sålt cigaretter till föraren, för 250 kronor per limpa.

Genom husrannsakan i mannens två fordon beslagtogs 90 000 kronor som hittades i handskfacket på en av bilarna. När polisen gjorde en husrannsakan i hemmet hittade de förpackningsmaterial.

Mannen säger i förhör att han inte kände till att det var olagligt att sända tobak via post utan att betala skatt och tullavgift.

Mannen åtalas nu och erkänner tullbrott.